ibood- hoe een site/webwinkel zich om zeep helpt

Door roundlet op maandag 22 december 2014 03:28 - Reacties (35)
Categorie: -, Views: 9.562

Ken je die site, ibood?
Ja die heeft elke dag vet goede aanbiedingen. Dit werd mij verteld eind 2009.
Een paar maanden later koop ik een huis in aanbouw.
En zo word de site elke dag bezocht.
En heb er heel veel euro`s aan producten besteld. Nooit problemen en altijd goed geholpen.

Afgelopen tijd was ik verzadigd, dus keek wel maar kocht ik niks meer. Vaak las ik de berichten, want soms staat er nog best leuke info op.
Op een gegeven moment begonnen ze meerdere producten per dag aan te bieden. Maar kwam er ook meer kritiek over leveringen. Zelf maakte ik het toen ook mee, dat een lamp ruim 3 weken later dan beloofd uitgeleverd werd. Naja kan gebeuren toch?

Dan de nieuwe site, veel kritiek. En voor mij ook terecht, hoe simpel de site was.
Hoe druk hij nu is.
Maar uiterlijk, niet meteen oordelen.
Maar er lijkt meer aan de hand. Elke dag weer komen er post van mensen die hun producten niet krijgen. Klachten over klantenservice, geen communicatie, geen duidelijkheid. Maar toch de site van het jaar 2014? Oke!? hoeveel waarde moeten wij daar aan hechten dan?

Vandaag hadden ze weer een goede aanbieding. Maar echt niet, dat ik mij achterin de rij aansluit om mijn product misschien te krijgen. Jammer, had er zulk goede ervaring mee. Van mij mag de site op zwart.................

Volgende: Een auto kopen, eigenlijk zijn we best gek 09-'14 Een auto kopen, eigenlijk zijn we best gek

Reacties


Door Tweakers user Wailing_Banshee, maandag 22 december 2014 07:32

Ze willen mij niet meer als klant hebben. Na herhaalde vragen waarom ik niet kan inloggen met mijn email adres (adres onbekend), waarbij ik ook mijn gebruikersnaam nog meegegeven heb, en na op geen van die mailtjes een antwoord gekregen te hebben, heb ik het opgegeven. Ik heb (gelukkig) nog wel m'n Surface Pro 2 gekregen (die is met vetraging en zonder melding over die vertraging verzonden) maar toen ik vroeg waar hij bleef kreeg ik geen antwoord. En kwam dus ineens de PostNL vrouw aan de deur met mijn pakketje (pfew) Drie dagen later kreeg ik eindelijk een mailtje dat het pakketje vertraagd was...

Ik ben het dus helemaal eens met je laatste regel: Ibood heeft voor mij afgedaan en mag gewoon op zwart (waar ze die "beste site van het jaar" vandaan gehaald hebben, is mij ook een heel groot raadsel!)

Door Tweakers user nul07, maandag 22 december 2014 08:30

De aanbiedingen zijn ook niet meer wat het was.
Dan zou je slechte service nog accepteren.
Het is nu een orginele cashcow, die teert op de naam van vroeger.

Door Tweakers user woekele, maandag 22 december 2014 09:41

ik betaal daar alleen met Paypal. Krijg je tenminste zeker weten je geld terug als er niet geleverd wordt.

Door Tweakers user rob079, maandag 22 december 2014 09:42

Als ik twee alternatieven mag aandragen, kijk eens naar dealdonkey en/of one day fly?
(Geen spam, heb zelf met beiden goede ervaringen.)

Door Tweakers user GB2, maandag 22 december 2014 09:49

Is jammer -denk dat ik mijnzelf ook wel over afgelopen jaren tot een goede en trouwe klant kan noemen- en inderdaad ik lees overal alleen nog maar over problemen, gaat ibood aan zijn eigen succes ten onder?
De aftersales heb ik nooit goede ervaringen mee gehad als je een vraag steld kreeg je of geen reactie of een algemene.
Waar ik me ook matenloos aan irriteer is dat ze product X hebben als deal welke van 49,90 voor 24,95 aanbieden (+ 5,95 verzending). dan staat er bij 40% korting.
Maar ik kan nooit een site vinden welke dit product dan ook aanbied voor deze prijs.
Als argument gebruikt men dan ook dat ze verplicht de advies prijs moeten gebruiken omdat deze als enige is vast gesteld maar dat is natuurlijk onzin en onjuist mag ook eigenlijk niet en is pure misleiding.

En inderdaad wederom wel de site van het jaar 2014??!
Daar vertrouw ik ook niet meer op.

Door Tweakers user timberleek, maandag 22 december 2014 10:12

GB2 schreef op maandag 22 december 2014 @ 09:49:
Waar ik me ook matenloos aan irriteer is dat ze product X hebben als deal welke van 49,90 voor 24,95 aanbieden (+ 5,95 verzending). dan staat er bij 40% korting.
En vaak zat zijn hun "aanbieding" prijzen hoger dan die in andere shops in de pricewatch.
Zodra ibood het niet meer kan hebben van hun enorme aanbiedingen en lage prijzen zijn ze niks meer waard. Als normale webshop zijn ze waardeloos

Door Tweakers user Kenhas, maandag 22 december 2014 10:29

Moet zeggen dat ik het ook wel jammer vind dat Ibood aan zijn eigen succes ten onder aan het gaan is. Ze gaan toch een serieuze ommezwaai moeten maken als ze willen overleven.

Ondertussen voor een goede 7000 euro besteld over de jaren.
Laatste keer dat ik iets bestelde (Y-cam camera), was de levertijd ongeveer één maand aangegeven. Mocht er nog een maand bij optellen. Was wel redelijk wat goedkoper maar om daar twee maanden op te moeten wachten, vond ik iets teveel van het goede.
Antwoord op de vraag waar mijn bestelling bleef, heb ik wel gekregen. Maar drie weken nadat ik de vraag gesteld heb en toevallig net de dag nadat de bestelling verzonden was.

Ik betrap mezelf er nog op dat ik ieder ochtend de site wel eens bekijk maar denk niet dat ik nog zaken ga bestellen.

Aftersales heb ik eigenlijk nog nooit nodig gehad. Er was een probleem met de tv die ik gekocht had en heb toen rechtstreeks met Samsung contact opgenomen en werd perfect door hen afgehandeld.

Waar ik helemaal niet akkoord mee ga, is de opmerking zoals hierboven over hun "originele prijzen". Het zijn de adviesprijzen die de fabrikanten doorgeven. Ik zou echt niet weten welke prijzen ze er moeten opzetten. Ze kunnen toch moeilijk zelf een prijs verzinnen ? Je kan dan evengoed een mail sturen naar HP omdat de notebooks, desktops, ... op hun site hoger geprijsd staan dan in één of andere webshop.
Er zijn meerdere dergelijke aanbiedingssites en voor zover ik weet, gaat ze allemaal zo te werk

Door Tweakers user friggler, maandag 22 december 2014 10:47

Zelf heb in het verleden daar regelmatig besteld. Dat was zo rond 2009, 2010. Maar inderdaad, het is daarna alleen maar bergafwaarts gegaan. Slechtere deals, refurbished artikelen met slechts 3 maanden garantie o.i.d. en als klap op de vuurpijl: een veel te drukke website tegenwoordig. Welke designer dat ooit verzonnen heeft moet gewoon direct ontslagen worden, inclusief de mensen die zoiets goedkeuren.

Nee, ik hou het tegenwoordig wel bij een andere aanbiedingssite welke ergens hierboven in de reacties al genoemd is.

Door Tweakers user RadioKies, maandag 22 december 2014 10:51

www.jouwaanbieding.nl

overzicht van allemaal van dit soort sites, vroeger had je er maar 6, moet je kijken hoeveel "actie/aanbieding"webshops er nu op staan :s

btw:
Alle horloges die je op die 1dayfly/ibood sites ziet zijn gewoon de horloges die je van sites zoals DX.com (DealExtreme) kan kopen, maar dan voor een paar euro duurder... :F

[Reactie gewijzigd op maandag 22 december 2014 10:54]


Door Tweakers user friggler, maandag 22 december 2014 10:56

RadioKies schreef op maandag 22 december 2014 @ 10:51:
www.jouwaanbieding.nl

overzicht van allemaal van dit soort sites, vroeger had je er maar 6, moet je kijken hoeveel "actie/aanbieding"webshops er nu op staan :s

btw:
Alle horloges die je op die 1dayfly/ibood sites ziet zijn gewoon de horloges die je van sites zoals DX.com (DealExtreme) kan kopen, maar dan voor een paar euro duurder... :F
Da's niet helemaal waar. Ja, ze hebben weleens onbekende Chinese import modellen, maar als ze bijvoorbeeld een Casio aanbieden, dan is het geen namaak.

Door Tweakers user Kenhas, maandag 22 december 2014 11:07

@ friggler : is niet omdat een Casio uit china komt, dat het persé namaak is é ;)

Er is nog wel een handeltje op te zetten met originele producten in bulk uit china te importeren en als actie te verkopen. Grootste uitdaging is de juiste leveranciers te vinden tussen de wildgroei van chinese verkoopsites. Het aantal grote verkoopsites stijgt even snel als de aanbiedingssites hier

Door Tweakers user GB2, maandag 22 december 2014 11:33

Kenhas schreef op maandag 22 december 2014 @ 10:29:
Waar ik helemaal niet akkoord mee ga, is de opmerking zoals hierboven over hun "originele prijzen". Het zijn de adviesprijzen die de fabrikanten doorgeven. Ik zou echt niet weten welke prijzen ze er moeten opzetten.
https://www.reclamecode.n...sp?paginaID=280%20&deel=2
g. adviesprijs

De Reclame Code Commissie heeft kennis genomen van het feit dat steeds vaker in advertenties het begrip adviesprijs wordt gebruikt, waarbij dan wordt opgemerkt dat de betreffende adverteerder het aangeboden product voor een zeker percentage beneden die ”adviesprijs” te koop aanbiedt. In vele gevallen blijkt er echter geen door de fabrikant van het betreffende product algemene adviesprijs te zijn vastgesteld. Gezien het feit dat door de gemiddelde consument het begrip ”adviesprijs” zal worden opgevat als een prijs, welke door de fabrikant of importeur van het product wordt vastgesteld en aan de detailhandelaren wordt aanbevolen, is het gebruiken van de term ”adviesprijs” misleidend, indien daarmee niet een door de fabrikant vastgestelde prijs wordt bedoeld, maar een prijs welke door bijvoorbeeld een branchecommissie of wel door de adverteerder zelf werd vastgesteld. De Commissie beveelt derhalve aan om in het vervolg advertenties, waarin de term ”adviesprijs” wordt gebezigd, slechts dan te gebruiken c.q. te plaatsen indien er voor het geadverteerde product inderdaad een officiële lijst met adviesprijzen van de fabrikant bestaat en de consument desgewenst inzage in deze lijsten kan krijgen.


http://www.consumentenbon...ht_2009/adviesprijs-duim/
'Regelmatig zijn reclame-uitingen te zien waarin winkels de suggestie wekken goedkoper te zijn dan de 'adviesprijs' van de fabrikant.'

http://www.gewoonovergeld...rouwen-op-de-adviesprijs/
'De Reclame Code Commissie heeft al vaker opgemerkt dat winkeliers consumenten misleiden met een nepadviesprijs. Deze verkopers verzonnen zelf een hoge nepadviesprijs zodat ze een fikse ‘korting’ konden geven op een product. Dit mag niet. Het verzinnen van prijzen is volgens de Wet op oneerlijke handelspraktijken verboden. '

Door Tweakers user Kenhas, maandag 22 december 2014 14:25

het gebruiken van de term ”adviesprijs” misleidend, indien daarmee niet een door de fabrikant vastgestelde prijs wordt bedoeld,
Ik veronderstel dan dat er voor ieder product bewezen kan worden dat de, door ibood gepubliceerde, adviesprijs niet klopt met de adviesprijs van de fabrikant ?
Ik heb vroeger eens een paar zaken opgezocht van HP en Lenovo (omdat ik die prijslijsten toevallig heb) en daar kwam de adviesprijs bij ibood redelijk goed overeen met de kolom "recommended retail price" van de prijslijst. Moet wel toegeven dat het al een jaar of twee, drie geleden is dat ik dit nog eens opgezocht heb.

Je ziet toch ook regelmatig artikels op de frontpage in de aard van "xxx kondigt xxx toestel aan voor adviesprijs van xxx euro"

En het is niet omdat er geen enkele webshop aan de adviesprijs verkoopt, dat deze niet klopt

Hoor mij nu bezig, ben ik zowaar ibood aan het verdedigen |:(
Maar ja, als ze afgekraakt worden, moet het wel terecht zijn. Of hun adviesprijzen moeten daadwerkelijk verzonnen zijn

Door Tweakers user SpazzII, maandag 22 december 2014 15:02

Mij valt inderdaad vooral op dat ik steeds minder op iBood kom en denk "hebben!", maar steeds vaker denk "meh..."

Door Tweakers user iBOOD Webcare, maandag 22 december 2014 17:32

Dag Roundlet,

Dank voor je feedback!

Ik ben Arthur van iBOOD Webcare en reageer graag op je post. Point taken, we zijn het met jou eens dat onze dienstverlening en communicatie altijd beter kan. Dit soort feedback helpt ons dat inzien en concrete stappen te nemen om tot een betere dienstverlenging te komen. Bedankt en goed om te lezen dat je klant bij ons bent, daar zijn we erg blij mee!

We verkopen kortstondige aanbiedingen die in grote aantallen verkocht worden. Er gaat helaas soms wel iets mis met de levering waardoor gelijk een hele grote groep klanten benadeeld wordt. Dit vinden wij heel vervelend en beperken dit, zover in onze macht, zoveel mogelijk. Customer Service doet er alles aan om deze klanten een oplossing te bieden.

Je merkte terecht op dat iBOOD een nieuwe site heeft. Sommige bezoekers vinden hem geweldig, sommige moeten nog wennen of vinden het niks. Samen met de community proberen we in elk geval de site te verbeteren. Hier zal binnenkort de eerste concrete stap voor gezet worden.

Hopelijk heb ik je hiermee wat extra info gegeven.
Heb je nog vragen stuur me een PM. Ik help graag!

Team iBOOD

Door Tweakers user Leo1010, maandag 22 december 2014 17:50

Beste Team Ibood,

Cut the crap, service is bagger de laatste tijd. Zit je daar in je eentje?

Door Tweakers user roundlet, maandag 22 december 2014 18:57

iBOOD Webcare schreef op maandag 22 december 2014 @ 17:32:
Dag Roundlet,

Dank voor je feedback!

Ik ben Arthur van iBOOD Webcare en reageer graag op je post. Point taken, we zijn het met jou eens dat onze dienstverlening en communicatie altijd beter kan. Dit soort feedback helpt ons dat inzien en concrete stappen te nemen om tot een betere dienstverlenging te komen. Bedankt en goed om te lezen dat je klant bij ons bent, daar zijn we erg blij mee!

We verkopen kortstondige aanbiedingen die in grote aantallen verkocht worden. Er gaat helaas soms wel iets mis met de levering waardoor gelijk een hele grote groep klanten benadeeld wordt. Dit vinden wij heel vervelend en beperken dit, zover in onze macht, zoveel mogelijk. Customer Service doet er alles aan om deze klanten een oplossing te bieden.

Je merkte terecht op dat iBOOD een nieuwe site heeft. Sommige bezoekers vinden hem geweldig, sommige moeten nog wennen of vinden het niks. Samen met de community proberen we in elk geval de site te verbeteren. Hier zal binnenkort de eerste concrete stap voor gezet worden.

Hopelijk heb ik je hiermee wat extra info gegeven.
Heb je nog vragen stuur me een PM. Ik help graag!

Team iBOOD
Beste Arthur.
Ik snap dat je het probeert recht te praten. Maar ik hoop dat jullie niet blind zijn en iets aan jullie houding moeten doen.
De slechte aftersales, slechte levering etc maakt jullie bedrijf gewoon slecht. Ik weet niet of je vandaag op het praat mee per product heb gelezen. Maar er staat vrij weinig positiefs.
Daarom snap ik niet dat jullie niet iets aan doen. Ga jullie klanten eens informeren. Ga ze eens benaderen als ze iets mailen. Zorg dat jullie weer zijn wat jullie waren.

En praat dan over we proberen te verbeteren. En als het soms of iets is. Dan zouden de fora van jullie niet vol staan met problemen.

Mij maakt het niet uit. Vind het jammer dat jullie een mooi idee om zeep helpen voor jullie zelf. De klant kan er immers niks aan doen hoe het de zaken nu gaan.

En eerlijk als jullie naam zo door gaat kan je niks ander dan op zwart. Ik kijk nog voorlopig de aanbiedingen. Maar kopen. Nee, eerst maar eens zien of jullie er wat aan doen. Overigens is mijn post geen afzeuren. Maar dat ik het jammer vind dat jullie jezelf kapot maken. En nogmaals ga anders met de site op zwart.

[Reactie gewijzigd op maandag 22 december 2014 18:59]


Door Tweakers user ZpAz, maandag 22 december 2014 19:24

De iBood site vind ik nu zelf ook te druk. Zelf vind ik qua opzet Meh.com wel goed. Maar die bezorgd niet in Nederland.

Door Tweakers user CUnknown, maandag 22 december 2014 19:42

Ik deel je gevoelens over deze webshop. Ik kocht voorheen eigenlijk kei-veel bij Ibood, maar ik ben er behoorlijk van terug gekomen. Zo'n beetje alle problemen die onder de garantie zouden moeten vallen die ik had zijn niet netjes afgehandeld en ze sturen je veel te snel door naar de support afdeling van de fabrikant. Dat terwijl de verkopende partij verplicht is om garantieafhandeling te verzorgen. Verder heb ik op mijn laatste mail, over het niet leveren van een artikel, niet eens meer antwoord gehad. Gewoon geen antwoord. Uiteindelijk nog wel nageleverd gekregen, maar eventjes een antwoord typen op mijn bericht is toch geen zware taak?

Verder is tijdens de overgang naar de nieuwe website mijn complete bestelgeschiedenis met facturen weggevallen, want wat maakt IBood dat nou uit? Migratie is alleen maar een kostenpost.

De flashdeals zijn eigenlijk alleen maar in het leven geroepen om meer producten per dag te kunnen verkopen. Iets dat fundamenteel afbreuk doet aan het hele webshop idee. Nu is het ook wel zo dat je niet veel kunt groeien als je business model is dat je slechts enkele artikelen verkoopt per dag, maar zorg dan eerst dat je levertijden naar beneden gaan. Als je af stapt van het model dat je dagelijks een super scherpe aanbieding hebt, waarom zou ik dan nog bijna oneindig voor deze matige aanbiedingen blijven wachten?

Door Tweakers user WhiteDog, maandag 22 december 2014 21:45

Volgens mij hangt heel veel af van de achtergrond van waar de aanbieding vandaan komt. Soms gaat het om restpartijen, soms om aanbiedingen van de leverancier zelf en soms om zaken die ze pas gaan bestellen na de aanbieding. Vooral dat laatste kan wel is uitlopen / mis gaan. Met bestellingen die overduidelijk van bij de leverancier komen heb ik eigenlijk nog nooit problemen gehad.

Bovenstaande gebaseerd op mijn eigen ervaringen met ibood en het tussen de lijntjes lezen op het forum :P Kan ook zijn dat het helemaal anders in elkaar zit.

Door Tweakers user Robkazoe, dinsdag 23 december 2014 08:30

De services is slecht, maar de producten zijn ook weinig interessant meer. De echte killer gadgets voor een mooi prijsje zijn allang voorbij. En als er leuke techmeuk bij zit, dan is het vaak refurbished en daar zit ik dan niet zo op te wachten.

Enige wat ik nu nog wel eens koop, zijn horloges. En dan niet de Invicta troep maar de horloges van de iets bekendere merken zoals Nautica, Guess, Fossil (vandaag toevallig weer één) of Timberland. Horloges zijn vaak 100-150 euro op het internet en bij de iBood kun je ze dan tussen de 60-100 euro krijgen. Dan is het nog wel leuk en zover ik kan zien geen namaak. Al zal het klokwerk niet superieur zijn aan een goed A-merk natuurlijk.

Door Tweakers user dudee, dinsdag 23 december 2014 08:44

Vroeger was het een site die ik direct als eerste opende, tegenwoordig zie ik de mail als spam.

Door Tweakers user Sjnieboon, dinsdag 23 december 2014 10:08

Om nog maar te zwijgen over de 'grappige' teksten als: "Bij het totstandkomen van deze opruimuitverkoopsale zijn geen inkopers of minions gewond geraakt, gekweld of gegeseld noch in gevaar gebracht. Inkoper Tim en zijn minion waren beiden ouder dan 18 jaar op het moment van afdalen."

Een beetje humor op een site kan geen kwaad, maar dit gaat ten koste van je geloofwaardigheid. Erg jammer. Ik heb er tot een jaar geleden ook graag regelmatig iets gekocht.
Volgens mij ligt de focus verkeerd. iBood staat voor dagelijks een super aanbieding, maar een echte super aanbieding heb ik al in tijden niet meer gezien. In plaats daarvan bouwen ze een nieuwe website en breiden ze uit naar verschillende aanbiedingen per dag. Ik denk dat ze hun doel nu voorbijschieten, wat ten koste gaat van de service.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 23 december 2014 11:20]


Door Tweakers user Marcva, dinsdag 23 december 2014 10:09

In het verleden ook diverse artikelen besteld. Laatste keer een mobiel, dat is bijna 2 jaar geleden. Toestel was welliswaar simlock vrij maar wel branded (T-Mobile Duitsland) met bijbehorende bloatware. Ik had daar geen trek in dus wilde geld terug, maar gaven mooi niet thuis.
Ik heb het niet op de spits gedreven, maar ik koop er niet meer sindsdien. Je wordt voorgelogen en ze kijken de andere kant op als je ze daarmee confronteert. No go.

Door Tweakers user mutsje, dinsdag 23 december 2014 10:59

Heb mijzelf ook maar even van alles afgemeld bij Ibood. Steeds meer pulp in plaats van leuke aanbiedingen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven :+

Door Tweakers user nlboy, dinsdag 23 december 2014 11:04

Ik ben een trouwe klant sinds 2006, maar helaas zijn er afgelopen jaren geen originele deals meer voorbij gekomen (zoals vroeger). Ook op het forum zie je veel gebruikers klagen over de slechte service en ik heb daar ook helaas ervaring mee gehad (gelukkig wel mijn geld terug gekregen). Helaas, maar ik laat iBood voorlopig even links liggen totdat ze de zaakjes op orde hebben. Want mijn vermoeden zegt dat ze momenteel financieel niet heel erg sterk meer zijn.

Door Tweakers user WhiteDog, dinsdag 23 december 2014 12:47

De laatste 2 zaken die ik besteld heb de afgelopen maanden zijn anders keurig geleverd, zelfs vroeger dan aangekondigd. Het ging om een Samsung 50" 4K TV ergens eind oktober en vandaag nog een setje lampen van Quintezz. Beide toch echt wel correct geprijsd. Ik vind net dat er de laatste tijd weer meer interessante aanbiedingen zijn en bij de "opruimuitverkoopsale" zaten overigens toch ook wel een paar scherpe aanbiedingen.

Door Tweakers user rookie no. 1, dinsdag 23 december 2014 19:28

Even een ander soortige reactie: ik ben juist pas sinds dit jaar klant en vind het (te) boeiend om regelmatig even iBood te spotten ;)

Informatie voorziening over levertijden en verzending kan beter overigens.

Door Tweakers user roundlet, dinsdag 23 december 2014 19:44

rookie no. 1 schreef op dinsdag 23 december 2014 @ 19:28:
Even een ander soortige reactie: ik ben juist pas sinds dit jaar klant en vind het (te) boeiend om regelmatig even iBood te spotten ;)

Informatie voorziening over levertijden en verzending kan beter overigens.
Ik denk dat je de oude ibood dan niet kent. De trent is niet van afgelopen maanden. Maar jaren. Een paar jaar terug hadden ze echt leuke dingen en een goede service. Helaas niet meer

Door Tweakers user rookie no. 1, dinsdag 23 december 2014 20:56

Dat zou kunnen en inderdaad moet je de aanbieding goed toetsen en niet uitgaan van de kortingspercentages die er staan, want dat is ruimschoots overdreven meestal. Ondanks dat, vind ik de aanbieding tot nu toe wel oke.

Misschien is het ook wel zo dat de online markt ondertussen verzadigd aan het raken is met korting-/aanbieding sites dat het niet meer zo makkelijk is om op prijs te knallen zoals iBood eerder wel kon?

Door Tweakers user roundlet, dinsdag 23 december 2014 21:07

rookie no. 1 schreef op dinsdag 23 december 2014 @ 20:56:
Dat zou kunnen en inderdaad moet je de aanbieding goed toetsen en niet uitgaan van de kortingspercentages die er staan, want dat is ruimschoots overdreven meestal. Ondanks dat, vind ik de aanbieding tot nu toe wel oke.

Misschien is het ook wel zo dat de online markt ondertussen verzadigd aan het raken is met korting-/aanbieding sites dat het niet meer zo makkelijk is om op prijs te knallen zoals iBood eerder wel kon?
Dat klopt helemaal. Maar dan heb je nog steeds de service die achteruit gaat. En dat is niet te verklaren.


Door Tweakers user keejoz, woensdag 24 december 2014 17:04

Volledig mee eens. Ik bestel niets meer bij iBood. Ik heb eerder dit jaar m'n zus nog overtuigd dat iBood een respectable site was en toen heeft ze een make up setje gekocht. Na verschillende vertragingen bleek het gewoon om namaak te zijn en mocht ze nog zelf opdraaien voor de verzendingskosten om die terug te sturen. Zelf ook nog 2x besteld en telkens vertraagd. Gewoon geannuleerd en nu is het definitief gedaan voor mij.

Tegenwoordig met de nieuwe site zie je zelfs niet meer wat de andere artikelen zijn - enkel een absurd kleine foto. Je moet echt doorklikken naar de productpagina om een naam te zien. Verschrikkelijk design, verschrikkelijke service, verschrikkelijke verzending en zelfs geen scherpe prijzen meer.

1dayfly aan de andere kant kan ik wel aanraden! Altijd stipt en wel overzichtelijk. Het enige nadeel aan hun site is dat de middelmuisknop om een nieuwe tab te openen niet werkt op elke knop. Maar daar kan ik wel nog mee leven ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 24 december 2014 17:06]


Door Tweakers user TIGER79, donderdag 25 december 2014 23:28

keejoz schreef op woensdag 24 december 2014 @ 17:04:
en mocht ze nog zelf opdraaien voor de verzendingskosten om die terug te sturen.
Dit is normaal, en wettelijk, de terugstuurkosten zijn op rekening van de koper indien je niets afneemt, wat je wel terug hoort te krijgen is natuurlijk het bedrag van het artikel plus de eerste verzendkosten (dus van ibood naar jou toe)... Jammer genoeg doen vele webshops dit niet standaard maar als je vervolgens een email stuurt en daarin aankaart dat je je beroept op de wet koop op afstand dan krijg je het altijd vergoed, natuurrlijk vergezeld met een excuse dat ze dat waarschijnlijk over het hoofd hebben gezien (nu al bij 3 dagaanbieding-sites meegemaakt)....

Door Tweakers user GB2, zondag 28 december 2014 20:47

iBOOD Webcare schreef op maandag 22 december 2014 @ 17:32:
Dag Roundlet,

Dank voor je feedback!

Ik ben Arthur van iBOOD Webcare en reageer graag op je post. Point taken, we zijn het met jou eens dat onze dienstverlening en communicatie altijd beter kan. Dit soort feedback helpt ons dat inzien en concrete stappen te nemen om tot een betere dienstverlenging te komen.
Dat zeggen jullie nu al een hele tijd....
Onderneem nou eens een keer actie in die tent in plaats van dit slappe 'pappen en nathouden' babbeltje, als ik een mail stuur met een klacht dan is dat een 'kans', een kans voor jou als bedrijf om het beter te doen of je fout te herstellen, een kans om een klant die niet tevreden is tevreden te maken, een kans om -in mijn geval- een vaste klant, klant te houden.
En als jullie na 3 mails en mij bijna een ban geven op het forum omdat ik gewoon 'vraag' op het forum waarom ik geen reactie krijg, dan wordt GB2 boos :(
En ik ben niet de enige, er zijn als ik hier, maar ook elders lees veel mensen niet tevreden over ibood en ik ga echt niet zeuren als mij beloofd wordt dat ik pakketje X krijg op dinsdag en deze komt een dagje later.

Ik vraag me echt af hoe groot jullie 'service' afdeling is, mijn idee is dat deze afdeling of niet bestaat of dat deze zwaar onderbemand is en dat is niet even een weekje in verband met drukte, en ik ben niet een uitzondering op de regel waarbij het een keertje mis is gegaan nee ik heb nu de indruk dat ik als klant goed ben om te betalen en dan niet jullie meer moet lastig vallen, en dit soort bedrijven hebben geen overlevingskans dus succes met solliciteren!

Reageren is niet meer mogelijk